Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Vejby - tirsdag den 20. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vejby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Forsøg på tyveri af gummiged

Frederiksværk: Klokken 07.09 blev det anmeldt, at ruden til førerhuset på en gummiged holdende på Syrevej var blevet knust, ligesom der var blevet pillet ved gummigedens kabler, formentlig i et mislykket forsøg på at starte gummigedens motor. Episoden er sket imellem fredag klokken 16.00 og mandag klokken 07.00.

Indbrud i skole

Espergærde: Klokken 07.56 blev det anmeldt fra Tibberup Skolen, at der lørdag aften klokken 23.22 havde været indbrud på skolen, idet et vindue til skolens bibliotek var blevet brudt op. Der forelå på anmeldelsestidspunktet ikke en opgørelse over eventuelle tyvekoster.

Hærværk

Græsted: I løbet af formiddagen indløb der flere anmeldelser om, at cirka fem biler i løbet af søndagen havde været udsat for hærværk, imens de havde holdt på p-pladsen ved Altiden Skovsminde Plejecenter, idet bilernes dæk var blevet punkteret med en ukendt genstand.

Tyveri fra byggeplads

Kokkedal: Klokken 10.48 blev det anmeldt fra en byggeplads ved Egedalsvænge, at der imellem fredag eftermiddag og mandag morgen var blevet stjålet værktøj for adskillige tusinde kroner fra en aflåst container.

Kørsel uden førerret

Frederiksværk: Klokken 13.30 blev en 27-årig mandlig bilist fra Frederiksværk standset og kontrolleret på Åsebro. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for alligevel at sidde bag rattet.

Færdselsuheld

Hørsholm: Klokken 14.00 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Usserød Kongevej/Bolbrovej, idet en 73-årig kvindelig bilist fra Kokkedal havde påkørt en 16-årig kvindelig knallertfører fra Kokkedal. Politiet blev sendt til stedet, hvor bilisten blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser. Der skete ingen større personskade ved færdselsuheldet.

 

Spirituskørsel

Rungsted Kyst: Klokken 14.22 blev en 53-årig mandlig bilist fra Vanløse standset og kontrolleret på Rungstedvej. Her fik han alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Færdselsuheld

Hillerød: Klokken 14.35 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Overdrevsvejen i krydset ved Københavnsvej, og at en bil var endt på taget. Politi, brandvæsen og ambulancer blev sendt til stedet, hvor personalet fra sidstnævnte kunne konstatere, at der ikke umiddelbart var sket større personskade, men alle involverede parter blev alligevel kørt til kontrol på skadestuen. 

Klokken 15.08 havde brandvæsnet ryddet op på stedet, således trafikken igennem kunne passere uden problemer.

Ifølge de første vidneforklaringer fra stedet havde en af de involverede parter muligvis kørt over for rødt. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om sagen, idet rapporterne endnu ikke er skrevet færdige.

Racediskrimination

Birkerød: Klokken 14.38 anmeldte en 58-årig kvinde fra Skodsborg, at hun netop havde været i S-toget fra Svanemøllen Station i retning mod Hillerød Station, da en fremmed mand ud af det blå havde kaldt hende ”samfundsnasser” samt sagt ”skrub hjem hvor du hører til”, ligesom han havde blokeret udgangen i toget på Birkerød Station, således hun ikke nemt kunne komme ud af toget på sit ønskede stop.

Det blev aftalt med kvinden, at hun skulle kontakte politiet igen, når hun var kommet hjem, således der kunne blive foretaget en egentlig afhøring – dette skete senere mandag eftermiddag.

Manden beskrives som: Mand, dansk af udseende, 50-60 år gammel, 170-175 cm høj, usoigneret af udseende, iført stor sort jakke, mørke bukser, mørke læderstøvler, mundbind med dødningehoved, bar på en sort taske med skulderstrop, der raslede. Manden stod ligesom forurettede også af på Birkerød Station, hvor han kortvarigt havde fulgt efter kvinden.

Færdselsuheld

Kvistgård: Klokken 15.05 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Helsingørsvej i rundkørslen ved Jernbanegade, idet en 31-årig kvindelig bilist fra Fredensborg havde påkørt en 16-årig kvindelig cyklist fra Fredensborg. Cyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen for kontrol, men der var dog ikke umiddelbart sket større personskade, mens bilisten blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

Tyveri fra kasseapparat

Vedbæk: Klokken 15.07 blev det anmeldt fra et bageri på Trørødvej, at en mand havde indfundet sig i butikken, hvor han havde spurgt, om han kunne veksle nogle penge, hvilket ekspedienten havde indvilget i. Så snart hun åbnede kasseapparatet forsynede manden dog sig selv med kontanter derfra, hvorefter han stak af fra stedet.

Butikstyveri

Helsingør: Klokken 15.20 anmeldte personalet fra Fakta på Gurrevej, at to piger havde forsøgt at stjæle is og fire energidrik. Da de to butikstyve var under 18 år gamle blev politiet sendt til stedet, og det viste sig, at de to piger fra Helsingør begge var 14 år gamle og dermed under den kriminelle lavalder, hvorfor de relevante voksne blev orienteret om sagen.

 

Voldsomt optrin på station

Frederikssund: Flere patruljer var mandag aften til stede i området ved Frederikssund Station efter anmeldelser om, at en gruppe på tre-fire unge mænd i alderen 16-17 år klokken 18.02 havde forsøgt at røve en taske fra en anden ung mand. To af gerningsmændene var bevæbnede med henholdsvis en kniv og en pistol. Det er uklart, hvad der er gået forud for episoden, da både gerningsmænd og den forurettede var stukket af, da politiet kom frem. Den forurettede var dog umiddelbart inden episoden set i selskab med gerningsmændene, hvilket tyder på, at der kan være tale om en intern uenighed i gruppen. Der foreligger ikke nogle præcise signalementer udover, at der var tale om fire unge mænd, hvoraf to, måske tre, havde udenlandsk udseende og iført mørkt tøj. De kørte fra stedet i en sølvfarvet/grå Nissan Almera.

Tyveri fra bil

Ølstykke: Fra en Volkswagen, som holdt på Skelbækvej, er der mellem lørdag aften og mandag morgen stjålet en kortholder med diverse betalingskort. Tyveret blev anmeldt mandag aften klokken 18.10.

Kørte uden kørekort

Klampenborg: Klokken 18.10 mandag aften blev en 17-årig mand fra Kokkedal standset på Strandvejen og sigtet for kørsel uden førerret, da han havde sat sig bag rattet på trods af, at han ikke havde noget kørekort.

Kvinde kørte ind i autoværn og bil

Hørsholm: En 46-årig kvindelig bilist fra København med en promille, som blev målt til at være noget højere end den tilladte, påkørte mandag aften klokken 18.16 autoværnet på Helsingørmotorvejen, hvorefter hun fortsatte og ramte en jævnaldrende mandlig bilist fra Hillerød. Kvinden blev sigtet for spirituskørsel og taget med på hospitalet, hvor hun fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hendes nøjagtige promille.

Stjal hårfarve

Hillerød: Fire unge i alderen 14-19 år blev mandag aften klokken 18.56 taget for butikstyveri i Bilka i Slotsarkaderne, hvor de havde stjålet hårfarve og sushi. To af de unge, en 16-årig ung kvinde fra Espergærde og en 19-årig ung mand fra Helsingør blev sigtet for tyveriet og forældrene til de alle de unge, som er under 18 år, blev orienteret om sagen.

Stjal palle med varer

Værløse: Mandag aften klokken 18.40 blev der stjålet en palle med varer fra vareudleveringen hos Kvickly i Bymidten. Her kom gerningsmændene kørende i en rød Peugeot Boxer og tog en palle varer, som de læssede ind i deres bil og kørte fra stedet. En patrulje kørte til området for at lede efter bilen, men den var ikke at finde.

Sigtet for spirituskørsel

Ølstykke: En 20-årig mand fra Ølstykke blev mandag aften klokken 19.45 standset i en bil på Frederikssundvej, hvor det viste sig, at han var alkoholpåvirket ud over det tilladte. Manden blev sigtet for spirituskørsel og taget med på hospitalet for at få taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige promille.

Bil beslaglagt

Stenløse: To alkometertest, som begge gik et betragteligt stykke over det tilladte, førte mandag aften til, at en 33-årig udenlandsk mand fik beslaglagt sin bil i henhold til den nyligt indførte lovbestemmelse om vanvidsbilisme ved bilkørsel med en promille over to. Manden blev standset på Frederikssundsvej klokken 20.04 og den 33-årige fik efterfølgende taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige promille.

Uro foran hus

Vejby: Mandag aften klokken 20.39 opstod der noget uro udenfor et hus på Femgårdsvej, hvor en mand stod udenfor og råbte til en anden, at han skulle komme ud. En patrulje kom til stedet og talte parterne til ro.

Ung mand truet af bekendte

Virum: En 39-årig årig mand fra Hillerød blev mandag aften klokken 20.55 truet af to bekendte, da han ikke kunne betale de penge, som han skyldte. Episoden skete på Virum Station, og parterne faldt umiddelbart til ro, da politiet kom til stedet. En 29-årig mand med ukendt adresse blev sigtet for trusler.

Kanonslag affyret

Hillerød: Omkring midnat til tirsdag kom flere anmeldelser om, at der blevet affyret kanonslag i området omkring Østervang og Tolvkarlevej. En patrulje kørte til stedet, men der var ingen personer at finde i området.

Sigtet for narkokørsel

Frederiksværk: En 23-årig mand fra Hundested blev klokken 02.00 tirsdag nat standset på Peder Falstersvej. Her testede han positiv for påvirkning af euforiserende stoffer, hvorefter han blev sigtet for narkokørsel og taget med for at få taget en blodprøve, som skal klarlægge den nøjagtige påvirkelsesgrad.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 19. – 20. april 2021

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler