Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Vejby - onsdag den 16. december

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Vejby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Mistænkeligt forhold, Snekkersten

Klokken 12.08 anmeldte en beboer på Hans Paaskes Vej, at hun netop var kommet ind i sin stue, hvorfra hun kunne se en person tage fat i håndtaget på ydersiden af hendes altandør. Personen løb dog fra stedet, da han opdagede kvinden.

Personen beskrives som: Mand, 180-185 cm høj, spinkel, iført sort jakke med hætte, sorte cowboybukser. 

En nabo havde set en lignende person kigge ind ad vinduer, inden denne forsvandt på el-løbehjul i retning mod Vapnagård.

 

Forsøg på tyveri fra kontor, Charlottenlund

Klokken 12.32 blev det anmeldt fra et kontor på Jægersborg Allé, at de et kvarters tid forinden havde haft en fremmed mand på uventet besøg. 

Anmelderen havde overrasket en fremmed mand på kontoret og derefter jaget ham ud. Efterfølgende kunne anmelderen se, at flere bærbare computere var blevet klappet sammen og gjort klar til at blive taget med, men den fremmede måtte løbe fra stedet med uforrettet sag.

Den fremmede mand beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 23-25 år, 160 cm høj, almindelig af bygning, brun i huden, med sort hår, iført mørkeblå dunjakke, blå jeans, kasket, mundbind. Kørte fra stedet i en ældre VW Passat med svenske nummerplader, formentlig sluttende på 559.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Frederiksværk

Klokken 13.25 blev en 18-årig mandlig bilist fra Frederiksværk standset og kontrolleret på en p-plads ved Torvet. Her fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, hvorfor han blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Derudover blev der også fundet et bat samt en mindre mængde cannabis i bilen, hvilket han også blev sigtet for.

 

Færdselsuheld og spirituskørsel, Allerød

Klokken 13.52 blev det anmeldt, at der netop var sket et solo-færdselsuheld på Isterødvejen, idet en bil var kørt i grøften. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 67-årig mandlig bilist fra Frederiksberg blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. Det viste sig desuden, at manden ikke besad retten til at føre bil, hvorfor han også blev sigtet for at have sat sig bag rattet alligevel.

Der skete umiddelbart ikke større personskade ved færdselsuheldet.

 

Spirituskørsel, Hundested

En 72-årig mandlig bilist fra Frederiksværk blev klokken 15.38 standset af en patrulje på St. Karlsmindevej. Her viste et alkometer, at manden formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

Bilisten blev derefter kørt til hospitalet med henblik på udtagning af en blodprøve, som skal fastslå han eventuelle præcise promille.

 

Målrettet færdselsindsats mod uopmærksomhed, Helsingør

Nordsjællands Politi foretog omkring klokken 16 en målrettet færdselsindsats mod uopmærksomhed i trafikken på Kongevejen. I forbindelse med indsatsen blev der i alt givet 19 sigtelser, hvoraf den ene var for spirituskørsel, og tre forseelser førte til klip i kørekortet.

 

Affyring af fyrværkeri, flere steder i kredsen

I løbet af eftermiddagen og aftenen indløb der anmeldelser om affyring af fyrværkeri flere steder i kredsen. 

På Blishøj og ved Piskesmældet i Helsingør blev der klokken 17.28 affyret fyrværkeri af en større gruppe unge. Patruljer kørte til stedet, men fandt ved rundering ikke nogen, som kunne sættes i forbindelse med hændelserne. 

På Kirkevej i Birkerød fyrede en gruppe unge klokken 17.42 fyrværkeri af, hvorfor en patrulje også kørte dertil. Her blev en gruppe på fem unge mænd truffet, men det var ikke muligt at fastslå, hvem af dem der havde fyret krudtet af. De fik dog alle registreret deres generalia, og patruljen tog en snak med dem om fyrværkeriet.  

Klokken 17.49 fyrede en mindre gruppe unge mænd bomberør af ved Shell på Kongevejen i Helsingør. Da patruljen kom til stedet, var gruppen dog forsvundet, og de var ikke mulige at udfinde ved rundering. 

Ved skaterparken ved Klostermosevej i Helsingør blev der også affyret bombebør af en større gruppe personer klokken 18.08. En patrulje kørte til stedet, hvor den store gruppe ikke længere befandt sig. En enkelt ung mand blev dog truffet, og hans generalia blev registreret, ligesom patruljen tog en snak med ham om fyrværkeriet og derudover også kontaktede hans forældre. 

På parkeringspladsen ved Ikea i Gentofte stod nogle unge mennesker klokken 00.11 og affyrede fyrværkeri, herunder blandt andet bomberør. En patrulje kørte dertil, men de unge havde i mellemtiden forladt stedet, og de blev heller ikke udfundet ved den efterfølgende rundering i området.

Klokken 00.37 blev der affyret fyrværkeri på Hillerødsholmsalle i Hillerød af nogle unge mennesker. De var dog ikke længere på stedet, da patruljen kom dertil, og de blev heller ikke udfundet i forbindelse med den efterfølgende rundering. 

 

Butikstyveri, Allerød

I Netto på Poppelgården blev to kvinder klokken 17.43 tilbageholdt, idet de havde stjålet varer fra butikken for ca. 800 kroner. De to kvinder ville dog ikke vise id til personalet på stedet, og en patrulje kørte derfor til butikken. Her fik de fastslået kvindernes identitet, og der var tale om en 47-årig fra Helsingør og en 20-årig fra Hillerød, som begge blev sigtet for butikstyveri.

 

Besiddelse af stoffer, Gentofte

En patrulje traf klokken 18.01 fem unge mennesker på nogle bænke ved Kildeskovshallen. Her blev den ene, en 17-årig mand fra Gentofte, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

 

Kørsel uden førerret, Helsingør

En 35-årig mandlig bilist blev klokken 18.05 standset på Bjarkesvej af en patrulje og bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Dette kunne han imidlertid ikke efterkomme, idet han ikke havde erhvervet sig førerretten til bilen, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

 

Spirituskørsel, Frederikssund

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 18.22, kørte en bilist på J.F. Willumsens Vej meget usikkert og var ved at påkøre et helleanlæg, og der var derfor mistanke om, at føreren af bilen kunne være påvirket. En patrulje kørte til stedet, hvor de fik kontakt til køretøjet. Føreren af bilen, en 55-årig mand fra Frederikssund, blev af patruljen skønnet spirituspåvirket over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå mandens eventuelle præcise promille. 

 

Butikstyveri, Hillerød

To unge mænd, en 21-årig og en 23-årig fra Hillerød, blev klokken 19.22 tilbageholdt i Slotsarkaderne, da de i forening havde stjålet varer for et mindre beløb i Bilka. Da den ene sås efterlyst til fogedretten, kørte en patrulje til stedet, hvor de to mænd blev truffet, og de blev begge sigtet for butikstyveri. 

 

Færdselsuheld, Hillerød

En 46-årig mandlig bilist fra Hillerød holdt klokken 19.50 for rødt lys på Tamsborgvej i krydset ved Skansevej. Da der blev grønt lys kørte han frem og drejede til venstre, hvor han på Skansevej lige efter fodgængerfeltet påkørte en 65-årig kvindelig fodgænger fra Hillerød. 

Kvindens kraveben brækkede i forbindelse med påkørslen, og hun blev derfor kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

Den 46-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 20.32 blev det anmeldt, at en udenlandsk mand havde stjålet spiritus og vin fra Lidl på Centervænget og blev tilbageholdt af personale på stedet. En patrulje kørte derfor til butikken, hvor de anholdt og sigtede manden, en 48-årig, for butikstyveri.

 

Sigtet for besiddelse af stoffer med henblik på salg, Kgs. Lyngby

En patrulje observerede klokken 20.47 en mand, som sad i en bil på en parkeringsplads ved Lyngby Hovedgade. Da manden opdagede patruljen, steg han ud af bilen og løb fra stedet. Patruljen eftersatte ham til fods, hvor han blev løbet op. Ved visitation blev manden, en 21-årig fra Kgs. Lyngby, fundet i besiddelse af et større beløb i kontanter samt en moderat mængde hash og skunk samt en joint. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

 

Besiddelse af stoffer, Espergærde

En patrulje traf klokken 21.46 en 22-årig mand fra Kokkedal på en parkeringsplads ved Kløvermarken. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for. 

 

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

En 72-årig mandlig bilist fra Tappernøje kom klokken 22.53 kørende ad Helsingørmotorvejen i sydgående retning, da han mistede herredømmet over sin bil grundet vand på vejbanen. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade, men en ambulance kom for en sikkerheds skyld til stedet og tilså en af de passagerer, der var med i bilen. 

Grundet bilens placering var 2. og 3. vognbane i en periode afspærret, indtil der var ryddet op efter uheldet.

 

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, Græsted

I løbet af natten indløb der flere anmeldelser om, at en nogle unge mennesker befandt sig i Folkeparken, hvor de spillede høj musik fra en soundbox. De blev af flere beboere i området bedt om at skrue ned, hvilket dog kun midlertidigt blev efterkommet.

Klokken 03.33 rettede en patrulje på et grønt område ved Fakta henvendelse til tre unge mennesker svarende til beskrivelsen fra anmeldelserne. Da der fortsat blev spillet høj musik, blev ejeren af soundboxen, en 17-årig ung mand fra Vejby, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Grundet hans unge alder blev hans forældre også orienteret om hændelsen.

 

Besiddelse af stoffer, Værløse

På et grønt område nær en parkeringsplads på Bavnestedet blev en patrulje klokken 03.47 opmærksom på en bil, hvori der sad en person. Patruljen rettede henvendelse til personen, en 24-årig mand fra Ringsted, og ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

 

Færdselsuheld, Jægerspris

Klokken 05.59 skete der et solofærdselsuheld på Lyngerupvej ved Gerlev, da en 31-årig mandlig bilist fra Jægerspris af ukendte årsager mistede herredømmet over sin bil og påkørte et træ. Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men en ambulance kom for en sikkerheds skyld til stedet, hvor føreren blev tilset.

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler