Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Vejby - mandag den 1. marts

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vejby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Klokken 09.31 blev det anmeldt, at en mand gik rundt på en parkeringsplads på Østervang, hvor han undersøge flere biler nærmere, og der var derfor mistanke om, at manden kunne befinde sig på stedet med henblik på at bryde ind i bilerne. En patrulje kørte derfor til stedet for undersøge forholdet nærmere, men manden var ikke mulig at udfinde i området.Han beskrives som østeuropæisk af udseende, 175-180 cm, spinkel af bygning. Iført sort hue, rød og grålig vest samt sorte bukser.

 

Målrettet færdselsindsats, Nivå

I forbindelse med en målrettet færdselsindsats mod hastighed var Nordsjællands Politi søndag formiddag til stede på Helsingørmotorvejen ved Vejenbrødvej. Her blev otte personer målt til at køre for stærkt, hvoraf en forseelse medførte en betinget frakendelse af kørekortet og en medførte et klip i kørekortet.

 

Indbrud i restaurant, Hillerød

Mellem fredag klokken 18.00 og søndag klokken 11.00 tiltvang ukendte gerningspersoner sig adgang til Restaurant B-Hageriet i Slotsgade ved at opbryde en dør ind til stedet. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

 

Butikstyveri, Jægerspris

En butiksdetektiv anmeldte klokken 12.08, at han netop havde standset en mand, som havde stjålet varer for et større beløb i SuperBrugsen på Møllehegnet. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf en 34-årig mand fra Jægerspris, som de sigtede for forholdet.

 

Kørsel uden førerret, Hillerød

En 49-årig mandlig bilist fra Hillerød blev klokken 15.47 standset af en patrulje på Søndre Jernbanevej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han ikke havde erhvervet sig førerretten til køretøjet. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.
 
Røg var damp, Hillerød

Klokken 16.22 blev det anmeldt, at der var kraftig røgudvikling fra et fyr på Rønnekrogen, og at blandt andet 60 heste stod opstaldet på adressen i en stald. Både politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men det viste sig heldigvis at være et fyr, der lukkede en masse damp ud, hvorfor der ikke var behov for hverken politi eller brandvæsen, men derimod en tekniker til fyret.

 

Færdselsuheld, Klampenborg

Klokken 17.21 skete der et harmonikasammenstød med tre biler kørende i østgående retning på Klampenborgvej, da to af bilerne bremsede op, medens den tredje og bagerste ikke nåede at bremse i tide, hvorefter det førte til et harmonikasammenstød. Der var umiddelbart ikke sket nogen personskade, og i første omgang blev ingen af bilisterne sigtet for noget, men der var lidt trafikale udfordringer i en kort periode efter sammenstødet.

 

Røg kom fra grill, Helsingør

Klokken 17.33 blev det anmeldt, at der kom en del røg fra en adresse på Blichersvej, og at det nok stammede fra en brand. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men det viste sig, at røgen blot kom fra en grill.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Helsingør

Klokken 17.58 blev en 21-årig mandlig bilist fra Helsingør standset og kontrolleret på Klostermosevej. Her viste det sig, at manden var blevet frakendt retten til at køre bil og stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

 

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Klokken 18.05 blev det anmeldt, at en mistænkelig bil holdt på Tolvkarlevej ved Grønnevang Kirke, og at flere biler kom til og fra stedet, og at anmelderen mente, at der foregik lyssky aktiviteter.

Politiet blev sendt til stedet, og ved politiets ankomst løb flere personer fra området, ligesom der blev kastet diverse ting ind under nogle biler og på nogle græsarealer. Dette viste sig at være nogle knive og noget hash, som blev konfiskeret af patruljerne.

 

Bedrageri, Hørsholm

Klokken 19.02 blev det anmeldt, at et ægtepar i 60’erne fra Hørsholm søndag formiddag var blevet udsat for bedrageri over telefonen. Her havde en mand ringet ægteparret op, og på ægteparrets telefons display stod der, at han ringede fra telefonnummer 9614 1448. Manden i røret præsenterede sig som medarbejder fra Midt- og Vestjyllands Politi, og efter en længere telefonsamtale fik den fremmede mand lokket oplysninger ud af parret, som medførte, at der senere søndag blev hævet knap 50.000 kroner fra to kreditkort tilhørende ægteparret.

Nordsjællands Politi minder i den forbindelse om, at politiet og andre myndigheder aldrig ville bede om at få udleveret den slags oplysninger over telefonen. 

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man reelt er blevet ringet op af en medarbejder fra politiet, er det helt i orden at bede om medarbejderens navn og dernæst ringe 114 og blive stillet videre til den pågældende medarbejder for på den måde at få verificeret, at det reelt er en ansat i politiet, man er blevet ringet op af.

 

Røveri, Hornbæk

Klokken 19.57 anmeldte personalet fra Rema 1000, at en mand netop havde truet en kasseekspedient med kniv til at udlevere en mindre mængde kontanter fra kasseapparatet, hvorefter manden kørte fra stedet på en sort knallert. Flere patruljer blev sendt til stedet, men gerningsmanden blev ikke udfundet.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 170-180 cm høj, lidt kraftig/buttet, brun i huden. Talte dansk med accent.

 

Butikstyveri, Vejby

Klokken 20.08 anmeldte personalet fra Rema 1000, at to unge mænd cirka 10 minutter forinden havde begået butikstyveri, idet de havde stjålet otte kartoner cigaretter, hvorefter de var løbet i retning mod Blistrup.

De to butikstyve beskrives som følgende: 
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 17-20 år, 170-175 cm, brun i huden. 
B: Mand, ikke etnisk dansk af udseende, 17-20 år, 175-180 cm, brun i huden. 

På trods af at dette forhold også foregik i en Rema 1000, vurderer Nordsjællands Politi, at der ikke er sammenhæng imellem de to ovenstående episoder, blandt andet på grund sammenfaldet i gerningstidspunkterne.

 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Hornbæk

Klokken 00.11 rettede en patrulje henvendelse til tre personer ved en bil på Ventegodtsvej. Henvendelsen medførte, at føreren af bilen, en 23-årig mand fra København, blev sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde kokain med henblik på salg, idet kokainen var fordelt i små salgsposer.

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler