Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Vejby - torsdag den 4. marts

Profilbillede

Vejby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra varebil, Frederikssund

Klokken 07.12 blev det anmeldt, at bagdørene på en varebil, som stod parkeret på Englodden mellem mandag klokken 16.00 og tirsdag klokken 06.00, blev opbrudt af en ukendt gerningsperson. Fra bilen blev der stjålet elektrisk værktøj.

 

Mænd stjal poser med pantflasker, Hornbæk

Det blev klokken 07.43 anmeldt, at to personer via overvågning kunne ses komme kørende i en varebil og parkere uden for Netto på Sauntevej lige omkring midnat. Herefter hoppede den ene mand over hegnet og tog tre poser med pantflasker, som han kastede ud til den anden mand. Herefter gik han ind i et frostrum og tog to kasser, som han også smed ud på den anden side af hegnet.

Udover, at der var tale om to mænd, foreligger der på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere signalement af de to gerningspersoner.

 

Kørsel uden førerret, Helsinge

En 57-årig mandlig bilist fra Græsted kom klokken 10.45 kørende ad Ny Mårumvej, da en patrulje standsede ham. Her bad de ham om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet hans førerret var inddraget. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Tyveri af gasflasker fra tankstation, Allerød

Klokken 10.46 blev det anmeldt, at der mellem klokken 00.08 og 05.10 var blevet stjålet et større antal gasflasker fra Q8 på Allerød Stationsvej. Via overvågning kunne en grøn varebil med gule nummerplader ses køre fra stedet, hvor gasflaskerne blev opbevaret.

 

Kørsel uden førerret, Græsted

På Græsted Stationsvej blev en 55-årig mandlig bilist fra Vejby standset af en patrulje klokken 11.00. Her blev han sigtet for at køre bil, selv om han ikke havde generhvervet sin førerret.

 

Indbrud i skole, Helsingør

Klokken 11.31 blev det anmeldt, at der i løbet af natten var indbrud i en skole på Borgm. P. Christ. Vej, idet ukendte gerningspersoner knuste et vindue og derefter foretog indstigning på stedet. Her stjal de tre computere samt et pengeskab indeholdende kontanter, gavekort og nøgler. Via overvågning blev gerningstidspunktet efterfølgende fastlagt til klokken 23.30.

 

Tyveri fra varebil, Gentofte

Det blev klokken 13.41 anmeldt, at der fra en varebil, som holdt parkeret på Ellegårdsvænge mellem tirsdag klokken 16.00 og onsdag klokken 06.30, var blevet stjålet elektrisk værktøj. Den ukendte gerningsperson tiltvang sig adgang til varebilen ved at underbore låsen på bilens skydedør.

 

Indbrud i nybyggeri, Gilleleje

Klokken 11.31 indløb der anmeldelse om, at ukendte gerningspersoner mellem tirsdag klokken 22.00 og onsdag klokken 06.30 tiltvang sig adgang til tre nybyggerier og fra stedet stjal et større antal hårde hvidevarer. Gerningspersonerne fik adgang til byggerierne ved at opbryde flere vinduer.

 

Forsøg på tyveri fra personbil, Græsted

En 45-årig mand anmeldte klokken 11.43, at han kort forinden havde overrasket en mand, som havde forsøgt at opbryde hans bil, der stod parkeret på Ålekistevej nær Pårup Station. Gerningsmanden havde brækket en vinduesvisker af bilen og forsøgte at bruge den samt et støtteben fra en cykel til at brække dørkarmen op med. Han havde ikke held med sit foretagende og forsvandt derefter fra stedet med et tog i retning mod Gilleleje. 

Manden beskrives som: ikke etnisk dansk af udseende, 180-185 cm, almindelig af bygning. Iført sort jakke, hvide sko og lys kasket. Medbragte en hvid pose med rød skrift.

 

Kørsel uden førerret, Helsinge

En 56-årig mandlig bilist fra Græsted blev klokken 12.05 standset af en patrulje på Hejrevej og bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Dette kunne han imidlertid ikke, idet han ikke havde generhvervet sin førerret, og han blev derfor sigtet for at bil trods dette.

 

Tyveri af gasflasker fra ejendom, Skævinge

En 46-årig mand anmeldte klokken 14.08, at der var blevet stjålet to gasflasker fra hans baghave på Kaj Sommers Vej. Via overvågning kunne en mand og en kvinde ses parkere en blå Suzuki Liana stationcar ved anmelders hus klokken 11.17. Manden steg ud af bilen og forsvandt ind i haven, hvorefter han kom tilbage med de to gasflasker og puttede dem i bilen, inden han og kvinden igen kørte fra stedet.

Der foreligger på tidspunktet ikke yderligere oplysninger om signalement på de to personer.

 

Butikstyveri, Helsinge

Klokken 16.02 anmeldte personalet fra Kvickly, at to kvinder havde forsøgt at stjæle varer til en samlet værdi af 2.300 kroner, men at en butiksdetektiv havde standset dem efter kasselinjen.

Da kvinderne var udenlandske, statsborgere blev en patrulje sendt til stedet, hvor de to kvinder på henholdsvis 37 og 38 år blev anholdt og sigtet for butikstyveri, inden de senere på aftenen blev løsladt til gaden.

 

Kørsel uden førerret, Hillerød

Klokken 16.36 blev en 28-årig mandlig bilist fra Humlebæk standset og kontrolleret på Isterødvejen. Her viste det sig, at han sad bag rattet, selvom han ikke måtte det, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Da det samtidig var tredje gang, at han blev sigtet for dette, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

Mistænkeligt forhold, Stenløse

Klokken 16.48 blev det anmeldt, at en fremmed mand gik rundt på Rosendalvej og kiggede mistænkeligt på husene, ligesom han hurtigt fortrak sig, da han følte sig opdaget af anmelderen, hvorfor anmelder mistænkte, at den fremmede mand pønsede på at lave indbrud.

En patrulje blev sendt til stedet, men manden blev ikke udfundet. Alligevel skal der lyde stor ros til anmelderen for at have øjne og ører åbne samt for at kontakte politiet med sin mistanke.

 

Ulovlig knallert, Slangerup

Klokken 17.09 blev en 15-årig knallertfører standset og kontrolleret på Lysstrupvej. Her viste det sig, at han kørte på en knallert, der kunne køre mere end den tilladte hastighed, hvorfor han blev sigtet for dette.

 

Uro, Holte

Klokken 17.28 blev det anmeldt fra Holte Midtpunkt, at en gruppe på cirka 10 unge mænd havde taget ophold inde i centeret ved udgangen til Holte Stationsvej, hvor de var meget højtråbende og skabte utryg stemning.

En patrulje blev sendt til stedet, og ved dennes ankomst løb de 10 fra stedet.

 

Husfredskrænkelse, Hillerød

Klokken 18.07 blev det anmeldt, at en dør til en kælder under Østervang var blevet sparket ind, og at flere personer havde taget ophold i kælderen. To patruljer blev sendt til stedet, hvor to 20-årige mænd fra lokalområdet blev antruffet og sigtet for husfredskrænkelse.

 

Målrettet indsats mod narko, S-togs-linjen mellem Lyngby og Hillerød

Klokken cirka 18 begyndte en målrettet aktion mod narko på S-togs-linjen mellem Lyngby og Hillerød samt på de dertilhørende togstationer. Klokken 18.19 blev der fundet en cigaretpakke på perronen på Birkerød Station, hvori der lå en mindre mængde hash. I nærheden stod en yngre mand, som narkohunden Fister viste interesse for, og på den unge mand blev der fundet en digital hashvægt samt papir til at lave joints med, men han havde dog ikke noget hash på sig, hvorfor han slap for en sigtelse.

Klokken 18.35 viste narkohunden Vaks interesse for fire unge mænd i S-toget. På to af disse, en henholdsvis 14-årig og 16-årig fra Allerød, blev der fundet en mindre mængde skunk, og drengenes værger samt de relevante myndigheder blev derfor orienteret om hændelsen, ligesom den 16-årige blev sigtet for forholdet.

 

Færdselsuheld, Hillerød

Klokken 18.39 skete der et færdselsuheld på Helsingevej ved Kagerup, idet en varebil ført af en 43-årig mand fra Fredensborg havde påkørt en 29-årig mandlig cyklist med ukendt adresse. Cyklisten blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen, mens føreren af varebilen formentlig kan se frem til en sigtelse for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Mistænkeligt forhold, mellem Hellerup og Holte

Klokken 18.50 anmeldte en 41-årig kvinde, at hun klokken 18.16 havde stået på S-togets linje E på Hellerup Station i retning mod Hillerød. Da toget standsede på Lyngby Station, kom der en mand ind i toget og stillede sig skråt over for kvinden, der var den eneste i den pågældende kupé foruden manden. Manden begyndte at lyne sine bukser op, hvorfor kvinden forlod kupéen. Manden fulgte dog efter hende, og da anmelderen konfronterede manden og spurgte, hvorfor han fulgte efter, svarede han: ”Dit blik drager mig”. Herefter forlod anmelder toget, da det standsede på Sorgenfri Station.

Manden beskrives som: Mand, dansk af udseende, 35-40 år, 200 cm høj, muskuløs af bygning, hvid i huden, kronraget/skaldet, havde meget lyseblå øjne.

 

Knallertkørsel til ulempe, Ølstykke

Klokken 19.46 blev det anmeldt, at fire knallerter kørte uhensigtsmæssigt på Bryggertorvet og nær Netto. En patrulje blev sendt til stedet, men hverken knallerterne eller deres førere blev truffet.

 

Hensynsløs kørsel, Helsinge

Klokken 20.35 blev det anmeldt, at flere biler kørte ræs på Frederiksborgvej til fare for dem selv og den øvrige trafik. En patrulje blev sendt til stedet, men der blev ikke fundet noget af interesse for politiet.

 

Mistænkeligt forhold, Helsinge

Klokken 20.56 blev det anmeldt, at to mistænkelig unge mænd netop havde gået på Gadekærvej ved Lidl, og at den ene havde en køkkenkniv i hånden. Flere patruljer blev sendt til området, men de to unge mænd var ikke til at finde.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Værløse

Klokken 21.15 blev en 28-årig mandlig bilist fra Måløv standset og kontrolleret på Kollekollevej i krydset ved Skovløbervangen. Her viste det sig, at han var blevet frakendt retten til at køre bil, og at han stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for alligevel at sidde bag rattet.
 
Knivstikkeri, Helsingør
Klokken 21.41 indløb der anmeldelse om, at et slagsmål mellem en større gruppe personer var i gang på en parkeringsplads på Ponydalen, og at nogle muligvis var blevet stukket med kniv. Under anmeldelsen flygtede flere personer fra stedet, og da politiet ankom dertil, blev seks unge mænd fra lokalområdet truffet. To af dem var blevet stukket med kniv, og de blev derfor kørt til hospitalet for behandling af deres skader.

I første omgang blev fem af de antrufne anholdt, og efterfølgende blev også den sjette mand anholdt. 

Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at hændelsen var banderelateret. Det kan oplyses, at de seks antrufne mænd kendte hinanden i forvejen.

De to mænd, som blev kørt på hospitalet, er begge uden for livsfare.

Nordsjællands Politi efterforsker sagen og herunder identiteten på de resterende personer, som under anmeldelsen blandt andet blev set køre fra stedet i to biler, en sølvgrå bil og en stationcar.

Nordsjællands Politi hører gerne fra borgere, som har oplysninger i sagen, og kan kontaktes på telefon 114.
 
Brand var ikke brand, Nærum

Klokken 21.53 anmeldte en mand, at han kunne se røg fra en nabos adresse, ligesom der lugtede brændt. Politi og brandvæsen blev sendt mod stedet, men inden deres ankomst lykkedes det at få telefonisk kontakt til beboeren på adressen, som kunne berolige med, at han blot var ved at lave mad.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 3. - 4, marts 2021

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi