Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Vejby - torsdag den 10. december

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Vejby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdselsuheld, Nivå

Klokken 07.05 skete der et færdselsuheld i t-krydset Birkedommer Allé/Nivåvej. Her skulle en 39-årig kvindelig bilist fra Nivå svinge fra Birkedommer Allé til Nivåvej, og i den forbindelse påkørte hun en bil kørende på Nivåvej med en 30-årig mandlig bilist fra Nivå bag rattet.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor den 39-årige blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Der skete mindre materiel skade ved uheldet og umiddelbart ingen personskade.

Tyveri fra personbil, Virum

Klokken 08.40 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag klokken 15.30 og onsdag klokken 07.00 var blevet knust en rude i en personbil, der havde holdt parkeret på Grønnevej, hvorefter der var blevet stjålet genstande fra bilen. På tidspunktet for anmeldelsen var det endnu ikke opgjort, hvad der var blevet stjålet.

Anmelderen kunne desuden berette, at en varebil parkeret tæt ved også umiddelbart havde været udsat for noget lignende.

Forsøg på tyveri fra varebil, Birkerød

Klokken 08.52 blev det anmeldt, at en eller flere ukendte gerningspersoner imellem mandag klokken 15.30 og onsdag klokken 08.45 havde forsøgt at skaffe sig adgang til en varebil, der holdt parkeret på Johan Mantzius Vej. Der var således lavet huller over og under håndtagene på to af bilens døre, men det var ikke lykkedes at komme ind i køretøjet.

Tyveri fra varebil, Kvistgård

Klokken 08.57 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 08.20 var blevet stjålet værktøj fra en varebil, der havde holdt parkeret på Munkegårdsvej. Tyven(e) var kommet ind ved at have banket hul over et håndtag.

Hærværk, Gilleleje

Klokken 09.45 blev det anmeldt, at der imellem tirsdag aften og onsdag morgen var blevet udøvet hærværk foran hovedindgangen til Gildbjergskolen, idet en plastikskraldespand med en metalbeholder var blevet sprunget i stykker, muligvis som følge af fyrværkeri.

Kørsel i påvirket tilstand, Ølstykke

Klokken 15.20 blev en 41-årig mandlig bilist fra Frederikssund standset og kontrolleret på Frederikssundsvej ved p-pladsen på Udlejrevej. Her fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, hvorfor han blev sigtet for forholdet og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Færdselsuheld, Hillerød

Klokken 15.32 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Nordstensvej/Slangerupgade, idet en bil havde påkørt en fodgænger i fodgængerfeltet.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt, mens fodgængere blev kørt til kontrol på skadestuen, men der var umiddelbart ikke sket større personskade.

Der foreligger på tidspunktet for udgivelsen af døgnrapporten ikke yderligere oplysninger om hændelsen.

Mistænkeligt forhold, Nærum

Klokken 16.25 blev det anmeldt på vegne af to 10-årige drenge, at en fremmed mand havde opført sig mistænkeligt i nærheden af dem på Fruerlund, da de to var på vej hjem fra skole.

Anmelder oplyste, at drengene havde fortalt, at en ukendt mandsperson var løbet efter dem, da de havde fri fra skole. Drengende var kommet gående på fortovet, da manden pludselig løb hen over vejen imod dem fra fortovet på den modsatte side af vejen. 

Drengende var derfor løbet ind på en SFO for at få hjælp. Fra vinduet kunne drengene se, at manden var stoppet op, hvorefter manden gik fra stedet. 

Drengene beskrev manden som: Mand, østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 180 cm, kraftig af bygning, brun i huden, med sort kort hår og skægstubbe. 

 

Mand antastede kvinde, Frederikssund

Klokken 16.50 blev det anmeldt på vegne af en 17-årig kvinde, at hun mandag aften omkring klokken 21.40-22.10 var blevet antastet af en fremmed mand på Jernbanegade ved Frederikssund Station.

Kvinden havde stået og ventet på en veninde, da en fremmed mand kom til stedet. Han havde taget fat i kvindens jakkeærme, ligesom han havde prøvet at hive bukserne af hende. En fremmed kvinde var dog kommet til stedet, og hun havde spurgt, ”hvad sker der her?”, hvilket fik manden til at forsvinde.

Manden beskrives som: Mand, dansk af udseende, 50-60 år, 170-175 cm høj, kraftig af bygning, hvid i huden, med gråt, tyndt, kort hår. Lugtede af sved og øl.

Kvinden, der var kommet til stedet, beskrives som: Kvinde, cirka 30 år, cirka 175 cm høj, med langt lyst hår, iført lang sort jakke og støvler. 

Nordsjællands Politi vil meget gerne høre fra kvinden samt andre, der måtte have oplysninger af relevans for sagen. Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Uro, Helsingør

Klokken 17.08 blev det anmeldt, at fire drenge fyrede fyrværkeri af nær Hovmarken, og at det muligvis var kanonslag.

En patrulje blev sendt til stedet, men de fire blev ikke udfundet.

De fire beskrives som unge mænd, tre af dem var iført sorte jakker, imens den fjerde var iført en guldfarvet jakke. 

Tricktyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 17.31 anmeldte en 80-årig kvinde, at hun klokken 15.30-16.00 havde været udsat for et tricktyveri  H&M. En fremmed mand havde henvendt sig og på gebrokkent engelsk spurgt ind til nogle varer. Imens kvinden havde talt med manden, havde en fremmed kvinde stødt hårdt ind i hende, så den 80-åriges tøj, som hun var på vej til kassen for at betale, var røget af hendes rollator. Da hun efterfølgende skulle betale for sine varer ved kassen, opdagede hun, at hendes pung med indhold nu var væk.

De to fremmede beskrives som:
A: Mand, østeuropæisk af udseende, 40-50 år, 170 cm, kraftig af bygning, brun i huden. Talte engelsk. Iført mundbind og hue. 

B: Kvinde, østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 150-155 cm, almindelig af bygning, brun i huden. Iført mundbind og hue. 

Færdselsuheld, Jægerspris

Klokken 19.04 skete der et færdselsuheld på Svanemosevej nær Neder Draaby Mark, da en bil ført af en 37-årig mand fra Kgs. Lyngby og en knallert ført af en 17-årig mand fra Jægerspris stødte sammen.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor den 37-årige blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt, mens den 17-årige blev kørt til kontrol på skadestuen. Han var ikke umiddelbart kommet alvorligt fysisk til skade.

Færdselsuheld, Hørsholm

Klokken 19.07 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Christianshusvej i krydset med Usserød Kongevej. Her var en 51-årig kvindelig bilist fra Hørsholm kommet kørende ad Christianshusvej, da hun i krydset med Usserød Kongevej påkørte en 59-årig mandlig cyklist fra Kokkedal. En patrulje blev sendt til stedet, hvor den kvindelig bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt. Cyklisten slap umiddelbart fra uheldet uden større fysiske skader.

Rundering, Birkerød

Klokken 19.30 til 20.45 var en patrulje på gåtur i Birkerød for blandt andet at tilse Hovedgaden, p-kælderen under biblioteket og området omkring Birkerød Parkvej. Alt åndede fred og ro, og der blev ikke truffet nogen personer de nævnte steder.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Helsingør

Klokken 20.01 var en patrulje inklusive narkohund forbi H P Christensens Vej. Her passerede en mand patruljen, og narkohunden markerede på manden, der blev visiteret. På hans person blev der fundet en moderat mængde hash, og grundet den pågældende mængde blev det besluttet også at ransage hans bopæl. Her blev der ydermere fundet en moderat mængde amfetamin samt yderligere en moderat mængde hash, hvorfor han blev sigtet for dette.

Brand, Helsingør

Klokken 20.15 blev det anmeldt, at der var brand i en skorsten fra et snedkeri på Kongevejen, hvorfra der stod 2 meter høje flammer, hvorfor politi og brandvæsen blev sendt til stedet.

Der er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om branden, men der skete dog umiddelbart ingen personskade ved branden.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Kgs. Lyngby

Klokken 20.35 var en patrulje forbi cykelkælderen ved Lyngby Station, hvor der lugtede af hash, og hvor tre piger under 15 år blev truffet. På den enes person blev der fundet en joint, hvorfor dennes mor blev orienteret om forholdet.

Hærværk, Fredensborg

Klokken 21.15 blev det anmeldt, at en bil, der havde holdt parkeret på en p-plads på Jernbanegade i mellem klokken 19.00 og 21.00 havde været udsat for hærværk, idet den var blevet smurt ind i æg og mel. Anmelderen fortalte, at en anden bil på p-pladsen ligeledes havde været udsat for det samme.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Kgs. Lyngby

Klokken 21.56 var en patrulje på besøg i p-kælderen under Meny. Her blev en 19-årig mand fra Kgs. Lyngby truffet, imens han var i gang med at smuldre hash til en joint, hvorfor han blev sigtet for dette.

En 22-årig mand fra Søborg blev i samme ombæring truffet med en joint i hånden, hvorfor han også blev sigtet efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold, Allerød

En 37-årig mandlig beboer på Tokkekøbvej opdagede klokken 23.36, at der blev taget i dørhåndtaget til hans bolig. Han så derefter en mand, som stak af fra stedet og løb i retning mod stationen.

Manden beskrives som: udenlandsk af udseende, i 30’erne og med mørkt krøllet hår. Iført en grøn dragt, der kunne minde om en flyverdragt.

Indbrud i supermarked, Dyssegård

Klokken 23.37 indløb der anmeldelse om, at der var indbrud i øjeblikket i Rema1000 på Søborg Hovedgade. Patruljer kørte dertil, men ved ankomsten var gerningspersonerne ikke længere på stedet. Overvågningen viste tre gerningspersoner, som opbrød hoveddøren, hvorefter de opbrød cigaretskabene i butikken op og stjal cigaretter, inden de igen forlod stedet.

Indbrud i købmand, Vejby

Det blev klokken 04.10 anmeldt, at der mellem onsdag klokken 20.00 og torsdag klokken 03.10 blev begået indbrud i Spar Købmand på Vejby Strandvej, idet ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang til stedet ved at opbryde hoveddøren. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ikke oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

15-årig narkopåvirket stjal bil, Dyssegård

Klokken 05.18 blev det anmeldt, at en bil, som havde holdt parkeret på Dalstrøget, var blevet stjålet formentlig af en mindre gruppe unge. Patruljer kørte til området, hvor de efter rundering fandt frem til køretøjet, som blev standset. Her blev tre unge mennesker truffet, og bilens fører, en 15-årig fra København, blev anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen. 

Den 15-årige blev også vurderet narkopåvirket og blev derfor sigtet for narkokørsel, ligesom han også blev sigtet for kørsel uden førerret, da han endnu ikke havde erhvervet sig retten til at køre bil. Grundet hans unge alder blev forældrene samt de sociale myndigheder underrettet om hændelserne.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den 15-åriges eventuelle narkopåvirkning.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 9. - 10. december 2020

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler