Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Vejby - onsdag den 3. februar

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vejby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdselsuheld, Helsinge

Klokken 07.00 blev det anmeldt, at to biler var stødt sammen i krydset Kildevej/Frederiksborgvej. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor personalet fra sidstnævnte kunne konstatere, at der ikke var sket alvorlig personskade på de to førere, en henholdsvis 47-årig kvinde fra Helsingør og en 21-årig kvinde fra Helsingør, men den 47-årige blev dog alligevel for en sikkerheds skyld kørt til kontrol på skadestuen.

Sammenstødet skete idet den 21-årige kørte vest ad Kildevej, mens den 47-årige holdt på Frederiksborgvej og skulle svinge ud på Kildevej. Under denne manøvre overså den 47-årige kvinde den 21-åriges bil, hvilket førte til sammenstødet.

Uheldet skabte en del trafikale udfordringer, men efter brandvæsnet havde fået ryddet op på stedet, kunne der klokken cirka 07.45 åbnes for trafikken igen.

Den 47-årig kan formentlig vente sig en sigtelse for en vigepligtsforseelse.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund

Klokken 07.25 blev det anmeldt, at der natten til tirsdag var blevet stjålet rat og indbygget GPS-udstyr fra en Mercedes personbil, der havde holdt parkeret på Vilvordevej.

Kørsel i påvirket tilstand, Hillerød

Klokken 09.18 blev en 22-årig mandlig bilist fra Hvidovre standset og kontrolleret på Baunevej. Her fik han narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev sigtet for forholdet. Ved den efterfølgende ransagning af bilen blev der desuden fundet en ulovlig kniv.

Manden blev efter ransagningen transporteret til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Kørsel uden førerret, Gentofte

Klokken 11.45 blev en 56-årig kvindelig bilist fra Værløse standset og kontrolleret på Motorring 3. Her viste det sig, at hun ikke besad retten til at køre bil, hvorfor hun blev sigtet for kørsel uden førerret.

Tyveri fra personbil, Helsingør

Klokken 12.30 blev det anmeldt, at der natten til tirsdag var blevet stjålet rat og indbygget GPS-udstyr fra en BMW personbil, der havde holdt parkeret på Æblehaven.

Kørsel uden førerret, Gentofte

Klokken 13.25 blev en 32-årig mandlig bilist fra Helsinge standset og kontrolleret på Søkrogvej. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret.

 

Brand i køretøj, Hundested

Klokken 14.31 blev det anmeldt, at der var brand i en personbil, der kort forinden var blevet parkeret på Forsythiavej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, og sidstnævnte fik slukket branden, inden den spredte sig. Branden er umiddelbart opstået som følge af en kortslutning.

 

Forsøg på manddrab, Holte

Klokken 14.37 indløb der anmeldelse om forsøg på manddrab i Vejlesøparken, hvorfor politi og sundhedsvæsen blev sendt til stedet. En kvindelig forurettet blev fundet i kritisk tilstand, mens en mand efterfølgende blev anholdt og sigtet for forholdet. Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby onsdag klokken 11.00. Den indledende efterforskning indikerer, at manden og kvinden kender hinanden i forvejen.

 

Brand i køretøj, Vejby

Klokken 15.00 blev det anmeldt, at venstre bagerste siderude i en personbil parkeret ved Vejby Station var blevet knust, hvorefter der var blevet kastet aviser samt en ukendt brandbar væske ind i bilens kabine, hvorefter denne var blevet antændt med brand- og sodskader til følge. Ilden var dog gået ud af sig selv. 

 

Børn på isen, flere steder i kredsen

Flere steder i kredsen blev der meldt om børn, som befandt sig på isen på søer, selv om kommunen ikke havde opsat skiltning om, at dette var tilladt. Patruljer var flere gange ude for at undersøge anmeldelserne, men mødte i den forbindelse ikke nogen personer på isen.

Nordsjællands Politi minder om, at det er ulovligt at færdes på isen, med mindre kommunerne har kontrolleret isens tykkelse og har opsat særlig skiltning om muligheden for færdsel på isen.

 

Kørsel uden førerret, Helsingør

Klokken 16.55 blev en 32-årig mandlig bilist fra Helsingør standset på Birkedalsvej af en patrulje, som bad ham fremvise et gyldigt kørekort. Dette kunne manden imidlertid ikke efterkomme, da han ikke havde erhvervet sig et sådant, og han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Udgav sig for at være fra hjemmeplejen, Klampenborg

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 18.20, havde to personer sig ved en bolig på Axel Løvdals Vej, hvor de under påskud af at være fra hjemmeplejen forsøgte at komme ind i boligen. Beboeren havde dog undladt at åbne døren for dem. En patrulje kørte til stedet, men de to personer var ikke mulige at udfinde i området.

Den ene person beskrives som en mand uden nærmere signalement, mens der ikke foreligger yderligere oplysninger om den anden person.

 

Besiddelse af euforiserende stoffer, Birkerød

En patrulje henvendte sig klokken 20.06 til passagerne i en bil, som holdt parkeret på en parkeringsplads på Bistrupvej. Her blev en af bilens passagerer, en 19-årig mand fra Birkerød, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

 

Kørsel uden førerret, Kokkedal

På Mølledammen standsede en patrulje klokken 20.40 en 17-årig mandlig bilist fra Kokkedal. Idet han ikke havde erhvervet sig førerret til køretøjet, blev han sigtet for at køre bil trods dette.

 

Besiddelse af hash, Kgs. Lyngby

En patrulje traf klokken 21.15 en 16-årig ung kvinde fra Kgs. Lyngby i cykelkælderen under Lyngby Station. Her blev hun fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og hun blev derfor sigtet for dette forhold.

 

Unge kørte rundt på traktor, Nærum

Ca. klokken 21.35 indløb der flere anmeldelser om, at nogle unge mennesker på Linde Alle kørte rundt på en traktor, som normalt stod parkeret på et areal på Nærum Hovedgade. De unge havde ligeledes gået rundt med en stor skruenøgle, og det formodedes derfor, at der var tale om de samme personer, som klokken 20.38 havde udøvet hærværk mod en bil på Fyrrevejen ved at hive ventilerne ud på dækkene med et tilsvarende værktøj. 

En patrulje kørte til Linde Alle, hvor traktoren stadig befandt sig, men de unge var i mellemtiden forsvundet derfra, og de var heller ikke mulige at udfinde i området.

To af personerne beskrives som:
A: mand, dansk af udseende, ca. 14 år. Iført sort jakke.

B: mand, ca. 160 cm, spinkel af bygning, udenlandsk af udseende. Iført sort tøj og maskering

 

Røveri mod tankstation, Stenløse

Klokken 21.55 kom tre maskerede gerningspersoner ind på Q8 på Bauneholmvej, hvor de med pistol truede personalet til at udlevere kassebeholdningen. Herefter forlod de tre personer stedet til fods i ukendt retning. Patruljer kørte til stedet, hvor der med hunde blev gået spor, som førte i retning mod Stenløse Station. Det var dog ikke muligt at udfinde gerningspersonerne i området.

De tre gerningspersoner beskrives som:
A: mand, 15-20 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, hvid i huden. Iført sort hættetrøje, sort elefanthue, grå/sorte arbejdshandsker af mærket Maxiflex eller lignende, sorte bukser, sorte sko af mærket Nike med en hvid/sølv firkant på snørebåndene. Bevæbnet med pistol. Talte dansk.

B: Mand, 15-20 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, hvid i huden. Iført sort dunjakke, sort maskering, grå/sorte arbejdshandsker af mærket Maxiflex eller lignende, sorte bukser med hvidt logo foran på venstre lår og sorte sko. Talte dansk.

C: Mand, 15-20 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, hvid i huden. Iført sort dunjakke med hvidt logo på højre ærme, sort maskering, gul trøje, sorte joggingbukser med hvidt Nike-logo på venstre lår samt hvide sko med sort Nike-logo. Talte dansk.

Kørsel i narkopåvirket tilstand, Ølstykke

En patrulje standsede klokken 00.05 en 28-årig mandlig bilist fra Skibby ved Circle K på Frederikssundsvej. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover havde han ikke erhvervet sig førerret til bilen, han kørte i et køretøj, der ikke var forsikret eller registreret, og han befordrede to passagerer i bilens varerum. Nummerpladerne, som var påmonteret køretøjet, var stjålet og blev derfor misbrugt i forbindelse med kørslen, og den 28-årige blev ydermere fundet i besiddelse af en mindre mængde amfetamin, og han blev derfor også sigtet for disse forhold.

 

Der afventer nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Forsøg på tyveri fra varebil, Birkerød

Mellem tirsdag klokken 19.00 og onsdag klokken 05.30 forsøgte ukendte gerningspersoner at skære bagdøren på en varebil op med vinkelsliber. Dette lykkedes dog ikke for dem, og der blev derfor ikke stjålet noget fra varebilen. 

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler